torsdag 30 april 2015

inför v.19

Hej alla!

Denna veckan har varit fylld av nationella prov i historia.. Vi har också haft vår lärarkandidat, Elvir, hos oss denna veckan och han stannar kommande 3 veckor. Nedan följer nästa veckas aktiviteter.

måndag 4/5: redovisning SO hjälporganisationer 6B.

Tisdag 5/5: Nationella prov i kemi, del A + C.

Onsdag 6/5: Bedömning i fysik för 6A. Eleverna ska koppla en paralellkoppling och en seriekoppling samt förklara fördelar och nackdelar. Eleverna har i veckan fått testa olika kopplingar samt koppla in olika motorer, ringklockor, propeller och lampor.

Torsdag 7/5: Nationella prov i kemi, del B (laboration)

Fredag 8/5: Vi ska färdigställa projektet "Rädda klassrummet" där eleverna ska möblera och styla sina klassrum.

I kemi, som eleverna ska ha som NP ämne, finns ett häfte som kan läsas på hemma som repetition.

I engelskan ska eleverna lyssna färdigt på "Tiger and the spider" och göra någon uppgift till den som de även kan ta hem och göra klart.

Ha en riktigt bra valborg!!!!

Pernilla, Anton och Elvir!

fredag 24 april 2015

v.18

Hej alla!

Vecka 18 händer följande.

Tisdag 28/4: Nationella prov i historia, del A.

Onsdag 29/4: Nationella prov i historia, del B.

Torsdag 30/4: I matematik så ska kommer vi att starta upp ett tema nästa vecka. Tyvärr så blir det ingen läxa. Under morgonen så kommer vi att vara nere i idrottshallen och se på talang mellan 9.00- 10.30.

Fredag 1/5: LEDIGA

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar,
Anton och Pernilla

fredag 17 april 2015

inför vecka 18

Hej alla! Vi har avslutat fredagen med att titta på alla våra fina bidrag till Talang där barnen sedan fått rösta på vem de tycker ska gå vidare. Vi kommer i veckan att repetera historia som vi fått tilldelat oss på Np i SO ämnet. Detta kan barnen även göra hemma. I engelska kommer vi att arbeta vidare med serien "Tiger and the spider" och läxan här kommer vara att återberätta avsnittet med hjälp av en del ord som de tränar in. Det ska göras skriftligt men redovisas muntligt i skolan på torsdag. I NO ska barnen träna på sin argumentation i fysik. De har fått en mall att utgå ifrån. Måndag: Kommer vi att städa på skolgården genom att plocka skräp och göra fint. Tisdag: Kommer vi att gå på konsert i lilla gympasalen 12.20 - 13.00. Blåsorkestern ,där några av våra fantstiskt duktiga elever medverkar, kommer att spela för oss på skolan. Onsdag: Uppmärksammar vi earthday genom att vi diskuterar hur vi människor påverkar vår miljö och vad vi kan göra för att förbättra den. Torsdag: Utomhusgymnastiken startar. Eleverna bör därför ta ned lite varmare kläder. Vi passar på att önska er alla en härlig helg! Med vänliga hälsningar, Anton och Pernilla

fredag 10 april 2015

Hejsan! Nu är vi tillbaka efter lovet och det är mycket som ska göras. nästa vecka är Anton på utbildning tisdag och onsdag. På onsdag och fredag är det nationellt prov i engelska. Inför talang kommer vi att ha en liten uttagning i år 4-6 där vi skickar vidare vissa bidrag till den stora Talangtävlingen. Vi kommer att byta temagrupper så att de som haft NO el kommer att ha SO geografi. I SO kan barnen gå in på "webbmagistern" eller "seterra" på internet och träna kartkunskap. I NO kan barnen gå in på följande http://www.svenskenergi.se/Elsajten/ för att kunna läsa lite om fördelar och nackdelar med olika energikällor. I matten fortsätter vi med problemlösning och tränar med hjälp av "kängrutest" som är ett material från en matematiktävling. Ha en skön helg!! Anton och Pernilla